Woningen en omgeving

Aan de noordzijde van de Melkweg bouwt ERA Contour in totaal 105 duurzame eengezinswoningen, waarvan 72 koopwoningen en 33 sociale huurwoningen.

Drie hofjes
Het Hof van Bilthoven wordt opgezet als een rustige, kindvriendelijke en sociale buurt. Hier is het straks simpelweg fijn wonen met verschillende woningtypes die elk hun eigen karakter hebben. De huizen worden allemaal gebouwd in de stijl van de sfeervolle woningen uit de jaren dertig, compleet met de karakteristieke puntdaken, overhangende goten en mooie luifels boven de voordeur. Met elkaar vormen ze een mooi geheel.

De woningen
De huurwoningen bestaan uit drie woonlagen, hebben ruim 100 m² gebruiksoppervlak en zijn allemaal gasloos. Ze zijn voorzien van zonnepanelen op het dak. Ook hebben ze een warmtepomp.
Daarnaast komen er twee huurappartementen: een begane grond appartement van ongeveer 65 m2 gebruiksoppervlak met één slaapkamer, een berging, badkamer en een apart toilet. Daarboven komt een luxe maisonnette van twee woonlagen met ongeveer 130 m2 gebruiksoppervlak, met op de eerste woonlaag vier slaapkamers en een badkamer. Op de tweede woonlaag is de woonkamer met een dakterras, een apart toilet en een berging. Elk appartement krijgt ook drie zonnepanelen en een individuele warmtepomp.

Parkeren
De bewoners van veld één, Sterrenhof, krijgen 23 parkeerplaatsen naast het veld. Daarnaast kunnen bezoekers en bewoners parkeren aan de Olberslaan en omgeving.

De bewoners van veld twee, Melkweg, krijgen op het binnenterrein een privé parkeerplaats. Verder kunnen bezoekers en bewoners parkeren langs de Melkweg.
Deze parkeerplaatsen inclusief alle achterpaden worden in een vereniging van mandeligheid opgenomen.

Voor de nieuwe bewoners van veld twee, Melkweg is het volgende van belang:

  • Elke woning mag gebruik maken van één parkeerplaats
  • De bewoners betalen per woning een maandelijkse bijdrage, dit is in de huurprijs opgenomen. Deze is voor (een reservering voor) het onderhoud, verzekering en indien van toepassing het betalen van de vve-beheerder.  
  • Niet de gemeente of SSW, maar de bewoners zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van de parkeerplaatsen en het binnenterrein.

In de buurt
Met een paar minuten lopen bent u bij Het Lichtruim, kinderboerderij De Schaapskooi en Winkelcentrum Planetenbaan.

Het Lichtruim
Het Lichtruim is het bruisende middelpunt in het gebied tussen de Melkweg en de Planetenbaan in Bilthoven. In het gebouw is van alles te doen, van theatervoorstellingen tot muziekles, van sportzaal tot leeshoek, van kinderopvang tot basisschool.

De Schaapskooi
Kinderboerderij de Schaapskooi is de ideale ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Er zijn veel verschillende boerderijdieren om naar te kijken en om mee te spelen. Verder is er een speeltuin en een theehuis waar wat gedronken kan worden.

Winkelcentrum Planetenbaan
In het winkelcentrum zit onder andere een apotheek, bloemenwinkel, slager, kaaswinkel, cafetaria, kledingreparatie & stomerij en een groenteman.

Openbaar vervoer
Met de fiets bent u in 10 minuten op treinstation Bilthoven, met de bus bent u er in 5 minuten.

Bij bushalte Poolsterlaan vertrekken lijn 77 en 58.

Lijn 77 gaat van Bilthoven naar Nieuwegein via Utrecht CS en andersom.
Lijn 58 gaat van Zeist naar Hilversum via Maartensdijk en andersom.

© Copyright All Rights Reserved - Woonstichting SSW